Значну загрозу для багатьох культур становлять лускокрилі шкідники. За недостатньо інтенсивного або несвоєчасного контролю вони можуть спричинити суттєві втрати врожаю.

Тому городникам радять особливо ретельно обирати інсектицидні препарати для їх контролю, пише agroreview. Керівник агрономічного департаменту компанії UKRAVIT SCIENCE PARK Олександр Мигловець підтверджує, що контроль лускокрилих шкідників – серйозний виклик для аграріїв, які вирощують плодові, польові, овочеві культури і виноград.

Грядки, скріншот: YouTube

"По-перше, вони наносять дійсно велику шкоду посівам і насадженням – як пряму, через фізичні пошкодження, які негативно впливають на загальний ріст і розвиток культур і, відповідно, на майбутню врожайність, так і опосередковану – створюючи своєрідний "портал" в місцях пошкоджень для комплексу небезпечних хвороб. По-друге, лускокрилі види шкідників важко контролюються за допомогою більшості поширених інсектицидів, оскільки вони мають високу стійкість до пестицидів, тож це питання потребує індивідуального підходу", - говорить він. Олександр Мигловець

То ж для вирішення "лускокрилої проблеми" Олександр Мигловець рекомендує застосовувати інсектициди на основі емамектин бензоату, що є діяльною речовиною, яка високоефективно контролює представників ряду лускокрилих і здатна нейтралізувати їх на ранніх стадіях розвитку, доки вони ще не встигли завдати посівам і насадженням непоправною шкоди.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Скрін, відео YouTube виноград

Нагадаємо, місячний посівний календар на червень 2022: найвдаліші дати для висаджування культур

Також ми писали, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом

Нагадаємо, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю