НБУ пропонує підтримати військовий та у період воєнного стану заборонити з них стягувати борги.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Борги за кредит, скрін відео

Так, пропонується заборонити колекторам та кредитодавцям стягувати зобов'язання за споживчими кредитами з військовослужбовців упродовж воєнного стану та ще пів року після його скасовування. На такий крок НБУ пішов з метою підтримати захисників України. За інформацією Нацбанку, вже внесені пропозиції зі змінами до закону "Про споживче кредитування".

Мова йде про військовослужбовців, які виконують свої обов'язки, резервістів, та тих військовозобов'язаних, які призвані на спеціальні збори. Крім того, таким правом зможуть скористатися особи, які отримали інвалідність або професійне захворювання, пов'язане з несення військової служби та члени добровольчих формувань територіальних громад під час їхньої участі у заходах підготовки добровольчих формувань територіальних громад, а також виконання ними завдань територіальної оборони України.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Пропонується заборонити колекторським компаніям та кредитодавцям дзвонити, писати, насилати текстові повідомлення з вимогою повернення споживчих кредитів.

Нагадаємо, воїн-підприємець відповів Гетманцеву за порівняння бізнесменів з "гусаком": "Хай приїде, кого він тут общипувати зібрався?"

До слова, запровадження візового режиму для росіян: президент Володимир Зеленський відповів на петицію.

Раніше ми писали, що ПриватБанк повідомив про важливі зміни з 1 червня: про що варто пам'ятати клієнтам, щоб не втратити гроші.