Через напад Росії в Україні утворилася паливна криза, яка негативно відбивається на всіх сферах життя. У Кабміні прийняли рішення, яке допоможе боротися з дефіцитом нафтопродуктів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Російські окупанти завдали ряд ракетних ударів по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, який забезпечував паливом всю Україну. Через це в країні утворився дефіцит палива, що негативно позначилося на всіх сферах діяльності.

АЗС. Фото: скрін youtube

Так, в Кабміні вирішили продовжити боротьбу з виниклим дефіцитом і прийняли проєкт постанови Про здійснення його публічних закупівель в умовах воєнного стану. Зокрема, проєктом передбачено, що АТ "Укрзалізниця" виступає в ролі замовника і закуповує нафтопродукти за зовнішньоекономічними договорами.

Паливо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Зазначається, що придбані нафтопродукти йтимуть на першочергові потреби країни, а також збільшуватимуть державний резерв.

Скрін telegram

Варто нагадати, що Україна отримає від Польщі 25 тисяч тонн бензину для збалансування ситуації на ринку пального.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців хочуть позбавляти громадянства під час воєнного стану: перелік поважних причин для перебування закордоном.

Також наш портал інформував, близьких або рідних перемістили на окуповані території або депортували: кроки, які слід здійснити, щоб допомогти.

Крім того, наш портал інформував, роумінг без зайвих витрат, дешевий Інтернет і переклади без комісій: Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС.