Експерти прогнозують дефіцит деяких овочів в Україні. Все через тимчасову окупацію російськими військами південних регіонів, які постачали ранню групу овочів: молоду цибулю, моркву і буряк.

Таким прогнозом поділився перший заступник Міністра аграрної політики України Тарас Висоцький в інтерв'ю "Українському радіо".

Ряд ранніх овочів постачали саме з Херсонської та Запорізької областей, які зараз частково або повністю перебувають в окупації. У зв'язку з цим деякі овочі можуть бути в дефіциті. У той же час експерт зазначає, що загроз дефіциту базових продуктів харчування поки немає.

Фрукти та овочі. Фото: Youtube

Зазначається, що в Україні посадили 182 тис.га цукрових буряків, яких буде достатньо як для внутрішнього ринку, так, можливо і для експорту в інші країни. Також в Україні є великі запаси соняшнику, тому українці будуть забезпечені олією.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Показати ще

Магазин. Фото: скрін youtube

Стосовно картоплі, то дефіциту цього року також не передбачається. На думку фахівця, посаджених 101,1 мільйона га овоча більш ніж достатньо, щоб задовольнити попит на внутрішньому ринку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ повідомили про зміни для українців, які працювали після виходу на пенсію: виплати перерахують.

Також наш портал інформував, близьких або рідних перемістили на окуповані території або депортували: кроки, які слід здійснити, щоб допомогти.

Крім того, наш портал повідомляв, роумінг без зайвих витрат, дешевий Інтернет і переклади без комісій: Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС.