У Пенсійному фонді України повідомили, що триває перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, однак є деякі проблеми зі звітністю.

Таку заяву зробила очільниця Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна, повідомляється на фейсбук-сторінці Пенсійного кур'єра.

"Я сподіватимуся, що наші можливості держбюджету дадуть змогу виконувати календар підвищення пенсій. Так, як ми зробили це в березні. Ми проіндексували пенсії, попри війну. Так само зараз ми проводимо автоматичне перерахування пенсій працюючим пенсіонерам. Але є складнощі по звітності роботодавців, де працюють ці пенсіонери, тому зараз за травень Пенсійний фонд зробить перерахунок і люди, починаючи з червня, будуть отримувати свої виплати", – зазначила вона. Марина Лазебна

Марина Лазебна, скріншот: YouTube

Крім того, у Пенсійному фонді України повідомили про чергове підвищення пенсій, яке чекає українців у липні. Про це заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час телемарафону.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Зокрема, як повідомила вона, підвищення пенсії пов’язане з підвищенням прожиткового мінімуму.

"Я сподіватимуся, що можливості держбюджету дадуть змогу виконувати календар підвищення пенсій. Ми зробимо перерахунки пенсіонерам. Перераховуватимуться надбавки за понаднормовий стаж та якщо у людей є додаткові виплати, прив’язані до прожиткового мінімуму", – зазначила Лазебна. Марина Лазебна

Скріншот: facebook.com/gazetaPK

Скріншот: facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, Соціальне житло: все, що потрібно знати вимушеним переселенцям

Також ми писали, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни

Нагадаємо, Туроператор TUI скасував відпустки своїх клієнтів, люди прочекали в аеропорту 8 годин: "Довелося дзвонити в поліцію"