В Україні мають намір повернути податки і мита за розмитнення авто. Відповідний законопроєкт № 7418 підтримав Податковий комітет Верховної Ради. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму telegram-каналі.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказується, що він зокрема передбачає повернення мита і ПДВ на імпортні товари. Відзначається, що цей крок необхідний для наповнення державного бюджету і ліквідації надмірної конкурентної переваги в порівнянні з виробленою всередині країни продукцією.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

"Щодо імпортних товарів повертається мито і ПДВ. Про що просив бізнес. До нього ж прив'язане скасування критичного імпорту", - повідомив нардеп.

Пільгове розмитнення автомобілів припиняється вже з 1 липня, однак це не торкнеться машин, які ввозять в Україну для потреб армії. Разом з тим в уряді працюють над новим законом, який дозволить спростити розмитнення автомобілів і робити це через додаток "дія".

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Скрін telegram

Ярослав Железняк підкреслив, що поки законопроєкт схвалений комітетом, але останнє слово за Верховною Радою

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб і суми виплат.

Також наш портал інформував, у Пенсійному фонді України повідомили про зміну порядку обчислення стажу окремої категорії осіб: які документи треба надати.

Крім того, наш портал повідомляв, чи отримуватимуть виплати особи, які не змогли підтвердити групу інвалідності: у МОЗ вже прийняли рішення.