16 червня столицю України відвідали одразу три впливових європейських політика: президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Політики відвідали Ірпінь і жахнулися звірствам армії Володимира путіна. Українці, які знали про візит Макрона до Києва, дуже хотіли дізнатися, навіщо президент Франції так часто зідзвонюється з призидентом росії і про що вони розмовляють. Стали навіть з'являтися гумористичні ролики на цю тему.

І всі ми змогли отримати відповідь на це питання від самого Еммануеля. Він запевнив що все робилося в інтересах України і спілкувався він тільки з дозволу Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Обозреватель".

За словами президента Франції, про всяк випадок був необхідний працюючий канал зв'язку з Москвою і тим каналом був сам Макрон.

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

"Нам потрібно з деяких питань мати канал зв'язку з росією, хоча б з питань продовольчої безпеки",- сказав президент Франції.

Шольц, Макрон, Зеленський, Драгі і Йоханніс, фото: ОП

Хоча зараз ці переговори не дають певного результату, можливо, успіх буде в перспективі, зазначив Макрон і додав, що "врешті-решт ця дискусія має відбутися".

При цьому політик запевнив, що президент України Володимир Зеленський давав згоду на його переговори з путіним щоразу починаючи з 2019 року.

"Україна повинна виграти війну, зберігши територіальну цілісність і суверенітет, але потім все одно треба буде говорити з росіянами", - заявив президент Франції.

Нагадаємо, що Еммануель Макрон отримав потужний ляпас, Володимир Зеленський оцінить: "Паризька Народна Республіка, ми з вами".

Раніше ми повідомляли, що пес Патрон вирішив перегризти дроти Еммануелю Макрону: "У нього проблеми з нестримним бажанням дзвонити"