В Україні стрімко падають ціни на популярну літню ягоду. Так, садівники віддають черешню на 25% дешевше, ніж торік. Чому почали знижуватися ціни, розповіли аналітики проекту EastFruit.

На думку аналітиків головна причина зниження вартості ягоди - об'ємна, всупереч очікуванням, пропозиція. В той самий час покупці нерідко незадоволені якістю пропонованої черешні, що робить негативний вплив на ціни.

Скрін, відео You tube черешня

Так, в нинішніх реаліях великі садівничі господарства відвантажують черешню за ціною від 25 до 45 гривень за кілограм, що в середньому дешевше на 30%, ніж тижнем раніше.

Крім того, фахівці виділяють і інший фактор зниження цін на черешню - обмежений доступ до ринків для реалізації. Основне виробництво ягоди знаходиться в Запорізькій і Миколаївській областях, які частково окуповані і практично залишилися без можливості відвантажувати свою продукцію в інші регіони.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Черешня, скрін, відео YouTube

Виходить, що ціни на черешню зараз в середньому на 25% нижче, ніж були в другій половині червня минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб та суми виплат.

Також наш портал інформував, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Крім того, наш портал інформував, що ціни на м'ясо досягли історичного максимуму: спеціалісти назвали причини подорожчання.