Верховний суд США скасував конституційне право громадян США на аборти

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Протестувальники. Фото: скрин відео Washington Post youtube

Подія сталася у п'ятницю, 24 червня. Верховний суд США скасував рішення у справі "Роу проти Уейда" 1973 року, яке визнало конституційним право на аборт. Тепер питання переривання небажаної вагітності вирішуватиметься на рівні законодавства кожного зі штатів. "Конституція не дає права на аборт, і право регулювати аборти повертається народу та його обраним представникам", - йдеться у повідомленні.

Реакцією на таке рішення стада хвиля протестів, яка прокотилась різними штатами США. Протестувальники в Нешвіллі запитують: "Моє весілля наступне?" Протестувальники штату Вісконсін вішають плічка на поручні Капітолію. А Протестувальники в Нью-Йорку кажуть, що "Щось має змінитись". Як відмічається, в більшості, мітинги пройшли мирно, лише на деяких акціях виникли конфлікти між прихильниками різних точок зору на цю проблему.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Очікується, що приблизно половина американських штатів можуть запровадити заборони або обмеження на переривання вагітності. За кілька хвилин після оприлюднення рішення Верховного суду генпрокурор штату Міссурі підписав закон про заборону абортів. Того ж дня заборона на аборти набула чинності також у Штаті Південна Дакота.

Президент США назвав таке рішення трагічною помилкою. На його думку це рішення засноване на "екстремальній ідеології" і "відібрало у жінок у США конституційне право", сказав Байден у п'ятницю у Вашингтоні. "Здоров'я та життя жінок цієї країни тепер перебувають під загрозою", - попередив президент.

Таке рішення стурбувало також представників ЛГБТ спільноти, тепер вони стурбовані тим, що у США можуть заборонити одностатеві шлюби.

До слова, аборт без дозволу батьків: українців приголомшили новим законом, що ще готують "слуги народу".

Нагадаємо, "Воскреснути з мертвих": людей можуть заморожувати при температурі -200 градусів, щоб "розбудити" в майбутньому.

Раніше ми писали, що філософ Олександр Новохатський пояснив, що таке воля насправді.