В Україні вже близько 130 днів триває повномасштабна війна проти рашистів... п'ятий місяць із 24 лютого 2022 року.

За цей час воїни ЗСУ успішно "денацифікували" близько 36 тисяч російських солдатів, але при цьому продовжуються обстріли мирних міст, вбивства простих цивільних та знищення інфраструктури з боку нашого супротивника.

Руйнування, фото: скріншот з відео

Зараз у TikTok з'явилося дуже цікаве відео, яке стосується першої столиці України. Багато хто може похвалитися знаннями, нібито Харків є таким. Однак, це далеко не так.

"Перша столиця України – не Харків. Запам'ятай раз і назавжди – перша столиця України – це Київ. Київ став столицею України у 1917 році, а Харків більшовики зробили столицею радянської України лише у 1919 році. А фраза, начебто Харків – перша столиця України, це російсько-більшовицька пропаганда, щоб викреслити УНР з історії. Швидше, ніж Харків, столицями України де-факто були Вінниця, Коростень, Рівне та Кам'янець-Подільський", - заявляє чоловік.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Обстріли Харкова. Фото: скриншот Youtube

"Круто, що порушив цю тему!", "Я колись у музеї української історії доводила, що Харків це не перша столиця. Тільки Київ. Дякую" , - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, пропагандисти зіпсують через "бавовни" у Білгороді, набридло слухати нісенітницею?: "Припиніть писати"

Як повідомляв "Знай.uа", після обстрілу Білгорода губернатор області заявив, що мешканці можуть забути про спокійний сон : тепер і їх прийшли "звільняти"

Знай.ua писав, майстерні брехуни придумали чергове виправдання своїм злочинам в Одесі : звинувачують Україну в постановці за участю дітей