Жук короїд є дрібним шкідником, проте, якщо вчасно не вжити заходів - він здатний знищити не лише сад, а й будинок і господарські споруди.

Різні шкідники на ділянці, які претендують на врожай у саду та городі, змушують дачників бути дуже спостережливими та докладати зусиль для ретельного догляду за деревами та городиною.

Жуки короїди є дрібними комахами сімейства довгоносиків - вони досягають розмірів не більше 1-1,5 см. Проте шкоди завдають незрівнянно багато.

Жук короїд, фото: consumerhm.gov.ua

Короїд у саду дуже небезпечний. Він здатний зіпсувати і молоді, і дорослі дерева, а також дерев'яні споруди. Цей жук живе під корою, прогризаючи всередині дерева візерунчасті нори та ходи, де самки відкладають яйця. А личинки, які з'явилися з них, харчуються соками й тканинами дерева, продовжуючи руйнувати його зсередини.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Важливо також регулярно оглядати дерева в саду, щоб не пропустити початок зараження короїдом. Місця проникнення жуків на корі потрібно зрізати, щоб оцінити, наскільки він глибоко проник всередину. Тоді вичистити ходи й личинок у них.

Жук короїд, фото: floristics.info

Народні способи позбутися жука короїда:

  1. Короїда можна знищити металевим дротом, пустивши його по ходах, які він прогриз у дереві.
  2. Потім обробити уражене дерево захисними інсектицидними препаратами, які проникають у деревину та труять короїда.
  3. Тепер потрібно знезаразити "рану" і закласти садовим варом. Для цього розтопіть 600 г парафіну, додайте 300 г подрібненої каніфолі, доведіть суміш до кипіння, додайте 200 г олії та кип'ятіть склад протягом 10 хвилин.

Важливо знати! Якщо отворів на дереві багато, стовбур унизу посипаний буровим борошном, а кора відпадає шматками, краще спиляти та спалити заражене дерево, щоб короїди не поширилися по всьому саду.

Вишня, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що садити і які роботи виконувати наприкінці червня: місячний посівний календар дачника

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, що вирощування кабачків на власному городі: не пропустіть один дуже важливий етап наприкінці червня