У Галицькій громаді, що на Івано-Франківщині, до кінця 2022 року переселенцям планують передати 24 соціальні квартири. І такою є лише перша частина проєкту з реконструкції старої районної лікарні загальною вартістю понад 4 млн доларів.

Наприклад, Ольга Мільченко зі Святогірська, будинок якої зруйнували окупанти, перебралася з 8 прийомними дітьми на відносно безпечну територію. Саме для таких вимушених переселенців реалізовується цей проєкт.

Під житло для них планують переробити стару районну лікарню, 7 корпусів якої стоять закинутими вже 5 років. За задумом після реконструкції тут буде житловий комплекс на 168 квартир.

Ольга Мільченко зі Святогірська, кадр з відео

"Запланували сучасну забудову, але проте не кричущу забудову. Забудову, яка може стати візитівкою для подальшого будівництва соціального житла. За проєктом це будинки на 3-4 поверхи коридорного типу. Це - квартирні будинки. Ми беремо за норму вимогу 22 м2 на сім'ю з двох людей", - говорить архітектор Юрій Ковальчук. Юрій Ковальчук

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Станом на 10 червня у Галицькій громаді перебувають приблизно 3 тисячі вимушених переселенців. Голова громади Олег Кантор каже, що частина людей вже повернулася додому або виїхала до інших громад. Зараз міська рада укладає список сімей-кандидатів на житло. 30 з них вже надали фото та відео докази руйнації їхніх осель.

Стара районна лікарня, скріншот з відео

Олег Кантор переконаний, що з часом всі ці сім'ї захочуть повернутися до своїх міст та домівок. Відповідно житло, яке зараз для них будують, залишиться для містян, зокрема, українських воїнів. Зараз же першими на це житло можуть розраховувати люди, які мешкають у школах.

Співавтор проєкту Олекса Салига розповів, що до фінансування будівництва соціального житла залучили три благодійні фонди: Олександра Геращенка, "Об'єднання іудейських релігійних організацій", "Країна спорту". Державний бюджет, поки триває воєнний стан, такі проєкти не фінансує.

Проєкт соціального житла для переселенців, скріншот з відео

Нагадаємо, росіянин вкрав в Україні пральну машинку, але забув, що у його будинку немає водопостачання: ці кадри доводять до сміху

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ зуміли відбити окупантів з острова Зміїний - бігли на катерах і підривали техніку