Закупівельні ціни на молоко у світі зростають рекордними темпами. Світова комбінована ціна на молоко у квітні 2022 р. була найвищою за всю історію моніторингу - такі дані наводить IFCN.

Про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока (АВМ). Вони наголошують, що цілі галузі не встигли оговтатися від наслідків затяжних коронавірусних локдаунів останніх двох років. Тепер же ситуацію ускладнила цинічна війна росії проти України, підкосивши глобальну економіку та спричинивши стрімку інфляцію в усьому світі.

"Здорожчання складових собівартості виробництва молока, інфляція та зниження купівельної спроможності відображає всю нестабільність світової економіки та молочного сектору зокрема", — повідомили фахівці АВМ. АВМ

Рекордні ціни на готові молочні продукти стали наслідком таких факторів, як стрибок цін на корми, головним постачальником яких була Україна, пальне, добрива та решту складових собівартості у 2022.

Молоко. Фото: Аргументи і факти
Молоко. Фото: Аргументи і факти

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Як результат, закупівельні ціни на молоко у світі ростуть рекордними темпами. Так, за даними IFCN, світова комбінована ціна на молоко у квітні 2022 року була найвищою за всю історію моніторингу (з 1996 року) і склала €59,7/ц (жир-4%, білок-3,3%)", — додали в АВМ. АВМ

Закупівельні ціни у найбільших європейських країнах-виробниках молока також б’ють рекорди. Наприклад, Німеччина — €45,7/ц (+28% до квітня 2021 р), Франція — €45,02 (+19,38%), Польща — €43,78 (+30%).

В Україні за відповідний період ціна на цей продукт зросла лише на 2,6% — €34,8 /ц. Війна та блокування експорту не дають можливості для більшого росту цін.

Ціни на молоко, фото: АВМ

Нагадаємо, скільки коштуватиме малина, черешня та смородина у липні: супермаркети оновили ціни

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні