Відомий український політолог Юрій Романенко розповів про документ, який шириться у Мережі стосовно заборони виїзду чоловіків не те що з країни, а й з населених пунктів.

Відповідна публікація з'явилася у Телеграм-каналі Юрія Романенка. У його дописі йдеться про те, що документ розроблений Генштабом, вже начебто підписаний головкомом Валерієм Залужним і розісланий до всіх органів влади. Політолог прокоментував детальніше ці чутки.

"Друзі, я справді вражений. Вчора побачив на УНІАН, що готується нормативний акт, яким хочуть обмежити виїзд чоловіків не просто із країни, а із населених пунктів. Я в цей ідіотизм не повірив, подумав фейк. Виявилося – правда! Народний депутат Олександр Федієнко сьогодні виклав у себе в телеграмі скрін. І це просто феєрично.", - пише він. Юрій Романенко

Юрій Романенко, фото: скріншот з відео

Як пише Юрій Романенко, згідно з ним громадяни зможуть виїхати з населеного пункту, де вони прописані до військкомату, лише за дозволом військкома. Зазначається, що цей порядок хочуть поширити на призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Навіть якщо за законом ви маєте відстрочку від призову, навіть якщо ви заброньовані від мобілізації й військкомат вже видав вам довідку, ви все одно повинні йти до військового й отримувати ще одну довідку. Мало того, що сама процедура – ​​дурість. Оцініть наслідки. Встане весь бізнес. Просто весь. Люди, які заробляють рахунок мобільності, втратять дохід. Більш того. Усі, хто допомагає армії, возить на фронт корисні речі, тепер також мають отримати такі дозволи.", - пише він. Юрій Романенко

Черги на кордоні, скріншот з відео

Юрій Романенко зауважує, що не зовсім зрозуміло як бути тим, хто виїхав, наприклад з Дніпра, Харкова, Одеси, чи Києва. Адже мільйони людей мають тепер якось потрапити до військкомату, до якого вони приписані, щоб отримати дозвіл на виїзд до сусіднього міста чи району. В іншому разі їх вважатимуть порушниками.

"Щоб з'їздити з Києва до Білої Церкви, знадобиться дозвіл. Це не жарт. Виникає питання – навіщо вводити це кріпацтво для всіх? Практичного сенсу для армії у цьому – нуль. Пояснення лише одне – це породить величезну годівницю. Будь-який співробітник військкомату – потенційний мільйонер. А обласні військкоми – просто олігархи. Над кожним військкоматом можна повісити напис "Вільна каса", - пише він. Юрій Романенко

черга до військкомату, джерело: мій Харків

Юрій Романенко також описав реакцію кількох бізнесменів, з якими йому вдалося поговорити стосовно цього питання. Політолог переконаний, що це потрібно зупинити поки не пізно. Адже така ситуація загрожує тим, що ми "завалимо тил" і в результаті ми програємо усі.

"Я переговорив із кількома бізнесменами. Сказати, що воно в ах** - нічого не сказати. Цей маразм треба зупинити. Інакше у нас просто звалиться тил. Ми ще не збудували військову економіку, як доб'ємо залишки звичайної. Програють усі. І в черговий раз саме час запитати, що "ми будуємо"? Схоже, що нове видання кріпосного права. А чим ми тоді відрізняємось від Росії?", - йдеться у повідомленні. Юрій Романенко

Публікація Юрія Романенка в Телеграмі

Публікація Юрія Романенка в Телеграмі

Скріншот: Олександр Федієнко / Телеграм

Нагадаємо, ДБР викликало Данила Гетманцева на допит - таким переляканим його ще не бачили: "Втік до росіян"

Також ми писали, воїн-підприємець відповів Гетманцеву за порівняння бізнесменів з "гусаком": "Хай приїде, кого він тут общипувати зібрався?"

Нагадаємо, Данило Гетманцев хоче підвищити податок для українців: "Вже зафіксували"