Міністерство освіти і науки України 7 липня дало рекомендації закладам освіти стосовно початку навчального року 2022-2023.

Відповідну заяву опублікували на офіційній фейсбук-сторінці Міністерства освіти і науки України. Таким чином МОН запропонувало закладам професійної освіти розпочати І семестр навчального року 1 вересня та закінчити 1 грудня 2022 року, а ІІ – розпочати 15 лютого та завершити 30 червня 2023 року.

Додається, що вступну кампанію до профтехів рекомендовано продовжити до 1 листопада 2022 року. Відповідний лист було надіслано регіонам 29 червня 2022 року, зазначили у МОН.

Школа, фото: скріншот з відео

Детальніше стосовно організації навчального процесу прокоментувала директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік. Зокрема, як наголосила вона, навчальним закладам до початку нового навчального року необхідно обладнати укриття та правильно організувати евакуаційні шляхи.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Робітничі професії є цінними для України. Ефективне навчання стає можливим за умови поєднання тривалої практики та теорії. Саме тому ми рекомендуємо профетхам розпочинати навчання в очному форматі. Ми вже напрацювали перелік заходів задля забезпечення безпеки всіх учасників освітнього процесу.", – зазначила вона. Ірина Шумік

Нагадаємо, українці просять не пускати дітей до шкіл, поки літають ракети: має втрутитися Володимир Зеленський

Як повідомляв "Знай.ua", у Володимира Зеленського просять легалізувати груди в інтернеті, щоб підняти економіку: "Порушує свободу"

Також "Знай.ua" писав, "Війни та миру" більше не буде: шкільну програму хочуть "порізати", що більше не будуть вивчати учні