Не всі городники задумуються про те, наскільки важливо поливати рослини в саду та на городі у певний час. Це дуже важливо, щоб вони росли здоровими й насиченими вологою.

Зважаючи на спекотну погоду влітку, експерти з садівництва назвали найкращий час для поливу саду. Як виявилося, це зовсім не ранок, пише Express.

Існує єдиний спосіб отримати воду і поживні речовини з ґрунту. І виключно через їх коріння, а це означає, що в жарку погоду необхідний правильний режим поливу. Городникам радять поливати йтакож ті рослини, які тільки-но починають рости.

Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua

Водночас слід пам'ятати про шкоду надмірного зволоження. Адже воно може призвести до того, що коріння рослина задихнеться. А, відповідно, не зможе отримати доступ до повітря.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Згідно з рекомендаціями, перший тиждень після посадки рослини фахівці рекомендують поливати щодня, якщо не буде дощу. У другий тиждень - через день, це є життєво важливим для нових рослин. Крім того, важливо, щоб верхні два сантиметри ґрунту висихали між кожним поливом.

Коли найкраще поливати город:

Багато садівників поливають свій сад вранці, однак фахівці строго не радять цього робити. У літні місяці правильно поливати рослини виключно з настанням сутінків. Адже у цей час температура повітря дозволяє воді вбратися в ґрунт, гарантуючи, що вона довше залишиться вологою.

Грядки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Також "Знай.ua" писав, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю