Огірки різних сортів мають свої унікальні якості, то ж одні краще підходять для салатів, інші ж - для консервації. Та як відрізнити одні від інших знає не кожен.

Слід пам'ятати, що огірки відрізняються за терміном дозрівання, а також за метою вирощування. Певні види з них заведено вживати в їжу у свіжому вигляді, то ж найкраще смакують вони щойно зірваними з грядки.

Інші, навпаки, найкраще підійдуть для тривалого зберігання у маринаді. Плоди, які краще помістити в банки та залишити на зиму, зазвичай є невеликої довжини. Вони також вирізняються тонкою шкіркою, на якій розташовані великі горбки.

Огірки. Фото: скрин відео

Проте є основна ознака за якою можна визначити для чого ті чи інші сорти огірків підійдуть найкраще. Тому передусім звертати увагу потрібно на колір огіркових шипів.

Популярні новини зараз

В Україні зростуть пенсії та зарплати: коли та наскільки

Залишають дітей посеред дороги: ТЦК "пакують" вчителів та тренерів

Розширення мобілізації: ТЦК прийдуть за чоловіками з відстрочкою – кого торкнеться

Тисячі українців звільнять від призову: кого заборонили чіпати ТЦК

Показати ще

Усі огірки можна розділити на два види: білошипі та чорношипі. Огірки з білими шипами не підходять для консервування, оскільки через їх товсту і грубу шкірку важко проходить сольовий розчин. У результаті такі огірки перетворюються на несмачну м’яку масу, якщо їх залити маринадом.

Скрін, відео YouTube консервація

Нагадаємо, щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Також "Знай.ua" писав, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю