Огірки різних сортів мають свої унікальні якості, то ж одні краще підходять для салатів, інші ж - для консервації. Та як відрізнити одні від інших знає не кожен.
Слід пам'ятати, що огірки відрізняються за терміном дозрівання, а також за метою вирощування. Певні види з них заведено вживати в їжу у свіжому вигляді, то ж найкраще смакують вони щойно зірваними з грядки.
Інші, навпаки, найкраще підійдуть для тривалого зберігання у маринаді. Плоди, які краще помістити в банки та залишити на зиму, зазвичай є невеликої довжини. Вони також вирізняються тонкою шкіркою, на якій розташовані великі горбки.
Проте є основна ознака за якою можна визначити для чого ті чи інші сорти огірків підійдуть найкраще. Тому передусім звертати увагу потрібно на колір огіркових шипів.
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Усі огірки можна розділити на два види: білошипі та чорношипі. Огірки з білими шипами не підходять для консервування, оскільки через їх товсту і грубу шкірку важко проходить сольовий розчин. У результаті такі огірки перетворюються на несмачну м’яку масу, якщо їх залити маринадом.
Нагадаємо, щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні
Як повідомляв "Знай.ua", як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні
Також "Знай.ua" писав, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю