У 2022 році за словами фахівців сезон продажу огірків з відкритого ґрунту стартував значно пізніше, ніж зазвичай. Це стало наслідком окупація південних регіонів країни, звідки зазвичай масово постачали ранні овочі.

Щобільше, ціна на перші огірки цьогоріч значно вища, ніж у липні минулого року – у три з половиною рази. Про це повідомляє EastFruit.

Аналітики порталу EastFruit зазначають, що огірки з відкритого ґрунту почали масово надходити у продаж практично у всіх регіонах країни. Відпускні ціни на цю продукцію - в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому у 3,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Овочі. Фото: скрін youtube

"Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов'язують з окупацією Запорізької області, яка у минулі сезони була лідером із вирощування огірка у відкритому ґрунті та у літніх теплицях. Сьогодні постачання цієї продукції із Запорізької області практично не здійснюються", – зазначають аналітики.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також за словами фахівців на формування ціни вплинуло зростання логістичних витрат. Адже зараз дорожчають не лише огірки. Згідно з даними дослідження економічного оглядача Богдана Слуцького, у червні харчові продукти в Україні подорожчали на 28,3%. Ціни на овочі піднялися на 89%, хліб подорожчав на 34%, а риба - на 30%.

Огірки. Фото: скрин відео

Нагадаємо, щоб урожай був гарним, а сім'я жила у мирі: традиції та заборони на Петра і Павла, 12 липня

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні