Одного дня українці прокинулися і з жахом виявили подорожчання долара на 25 відсотків. Такі ситуації не можуть не напружувати і так неспокійну ситуацію в країні.

Особливо коли українці до ладу не розуміють, через що НБУ зробив це так різко.

Чим обернеться таке подорожчання долара та які наслідки загрожують Україні? Про це розповів президент Київської школи економіки Тимофій Мілованов.

Тимофій Милованов, скріншот: Youtube

"Це означає, що Нацбанк не може тримати курс, який відрізняється від ринкового. Це нормально. Тут не треба звинувачувати чи хвалити Нацбанк, тому що і Банк Канади свого часу намагався це робити і Банк Англії. Це не працює, є ринкові сили". А зараз у нас є великий бюджетний дефіцит через війну" , - розкладає по поличках Мілованом.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Показати ще

Нині Україна дуже багато грошей витрачає на утримання армії та на підтримку людей. Таких витрат у бюджеті не було і тому цю різницю треба перекривати. Зробити це можна, якщо грубо, двома способами – підтримкою зарубіжних партнерів, на яку потрібен час, та друкуванням грошей – емісія через банківську систему.

Гроші. Фото: скрін youtube

"Якщо у вас побільшало грошей, звичайно попит гривень на одиницю долара зростає. Через це йде інфляція і йде зростання курсу", - пояснює експерт.

Нагадаємо, ціни на пальне : стало відомо про хороші та погані новини.

Раніше ми повідомляли, капуста, буряк, морква: на скільки в Україні подешевшав борщовий набір -.

Також стало відомо про зарплати 30 тисяч гривень та багато вакансій: хто в Україні зараз отримує найбільше, айтішники у прольоті.