Українцям, які мають заслуги перед країною, разом з нагородженням орденами будуть призначати щомісячні грошові виплати

ЗСУ, фото: скріншот з відео

Про це йдеться у проєкті закону №7141, який вже ухвалено за основу на засіданні Верховної Ради України 27 липня 2022 року. Електронна версія документа розміщена на офіційному сайті ВРУ.

Зокрема, ним передбачається встановлення щомісячних грошових виплат тим особам, які мають заслуги перед країною. Серед них Герої України, повні лицарі ордена Богдана Хмельницького, повні кавалери ордена "За мужність".

Варто зазначити, що зараз в Україні діє постанова Кабміну, згідно з якою особи, які мають нагороди, отримують грошові доплати щомісяця залежно від виду нагороди в розмірі від 10 до 20% від заробітної плати.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Тепер народні обранці пропонують відв'язати грошову нагороду від заробітної плати конкретної особи та встановити іншу методику розрахунку.

Розмір нагороди за заслуги буде прив'язний до мінімальної заробітної плати й відповідно до її зростанням, зростатимуть й суми щомісячних виплат.

У проєкті закону пропонується наступне:

  • виплата розміром у три мінімальні заробітні плати, на сьогодні це 19,5 тис грн, тим особам, які отримали звання Героя України з врученням ордена "Золота зірка":
  • виплату у дві мінімальні зарплати - 13 тис. грн зможуть отримати лицарі ордена "Богдана Хмельницького" трьох ступенів;
  • а на виплату розміром в одну мінімалку - 6,5 тис. грн зможуть претендувати кавалери ордену "За мужність".

Крім того, документ передбачає можливість отримати гроші сім'ям представників зазначених категорій у разі їхньої смерті.

Нагадаємо, в Україні прогнозують зростання цін до 32%: що може зупинити масштабне здорожчання

До слова, звільнення від мобілізації: названо категорію осіб, яка може отримати відстрочку від призову на військову службу

Раніше ми писали, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"