В Україні зросли ціни на соняшник: чи працюватимуть олійні заводи, як раніше і чи чекати дефіциту

В Україні з середини липня спостерігається зростання цін попиту на насіння соняшнику. Ситуація в країні суттєво вплинула на роботу олійно переробних заводів. Згідно з даними моніторингу ІА "АПК-Інформ", такій тенденції сприяло зниження активності торгівлі на тлі стримування продажу насіння соняшнику аграріями, які вважали сформовані ціни попиту переробників занадто низькими.

Рослинна олія, фото: 34 канал

Київська область ретельно підготувалася до повторного наступу росіян: ЗСУ зайняли оборонні позиції, щоб Буча не повторилася

Стало відомо, що російським військам не вдасться знову дійти до Київської області, як це було в перші дні повномасштабної війни. Таку думку озвучив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, і публікацію опубліковано на сторінці відомства в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз

Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Снайпер ЗСУ. Фото: скриншот з відео

Ціни на молоко, вершкове масло та твердий сир знову зросли: чи будуть доступними ці продукти у серпні

Слідом за багатьма іншими продуктами в Україні зростають й ціни на молочні продукти. Таку вартість було встановлено з врахуванням зростання витрат за виробництво і доставку готової продукції магазини. Такі дані наведено на сайті Мінфін в рамках щоденного моніторингу цін.

Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua

Готували для ЗСУ пастку, але потрапили до неї самі: Олексій Арестович розповів, для чого окупанти здійснили перегрупування військ

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович вирішив висловитися щодо справжнього задуму окупантських військ. Намагалися перехитрити всіх, але знову нічого не вийшло. На думку Олексія Арестовича, мета всіх наступів росіян у Донецькій та Луганській областях полягає в тому, щоб змусити Україну скинути всі свої резерви саме на ці напрямки, але при цьому розпочати наступ у південних областях.

Олексій Арестович, фото: Instagram

Нацбанк посилив вимоги до обмінників: чи вплине це на життя звичайних українців

Національний банк України посилив вимоги до небанківських установ, які опікуються обміном валюти. То ж відтепер обмінники будуть зобов'язані посилити заходи безпеки. Деталі стосовно нововведень повідомила пресслужба регулятора. Зазначається, що нові вимоги стосуватимуться організації заходів щодо охорони приміщень. Ці правила прийняли 29 липня, а чинності вони набудуть 1 листопада.

Обмін валют, фото знай.uа