За останній рік тарифи на комунальні послуги в Україні помітно зросли. За що доводиться платити більше, йдеться у даних, опублікованих Державною службою статистики.

Комунальні послуги для українців подорожчали на 3,6%, якщо порівнювати липень 2022 року з аналогічним періодом минулого року. Найзначніший стрибок спостерігається у тарифах на утримання та ремонт житла – на 22,8%. Водночас подорожчали послуги водовідведення та водопостачання – на 15,9% та 12,8% відповідно.

Платіжка. Фото: скрін youtube

Але й це не єдиний удар по гаманцях українців. Дані Держстату показують, що за рік в Україні подорожчало збирання сміття на 4,7%, тарифи на газ піднялися на 5,9%, гаряча вода та опалення зросли в ціні на 1,2%. Також зросла вартість послуг із управління багатоквартирними будинками – на 6,9%. В той самий час тарифи на електроенергію стали нижчими на 7,4%.

Тарифи на комуналку. Фото: Держстат

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Показати ще

Варто зазначити, що, у порівнянні з червнем 2022 року, у липні тарифи на комуналку піднялися на 0,5%. Наголошується, що подорожчали лише утримання та ремонт житла – на 1,8%, прибирання сміття – на 2,4%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Верховна Рада "заморозила" на тарифи три види комунальних послуг, як довго діятиме мораторій.

Також наш портал інформував, в Auchan пояснили, чи готуватися до дефіциту кавунів і якою буде ціна: "Це лише невелика частина потреб українців".

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.