Законодавство України забезпечує захист прав споживачів, включаючи клієнтів салонів краси. Часто трапляються ситуації, коли результат б'юті-процедур не відповідає очікуванням. У таких випадках перше бажання - не платити за неякісну послугу. Давайте розберемося, коли це можливо.

Якщо ви очікували один колір, а отримали зовсім інший відтінок, закон дозволяє вимагати безкоштовного виправлення або відмовитися від оплати. Це можливо, якщо майстер не попередив вас про можливі відхилення в результаті через структуру волосся чи інші фактори. Наприклад, замість очікуваного попелястого блонду вийшов жовтуватий відтінок.

перукарня

У разі пошкодження волосся чи нігтів через некомпетентність майстра ви можете відмовитися від оплати. Якщо після кератинового випрямлення ваше волосся стало ламким або манікюр почав облізати через кілька днів, ви маєте право вимагати компенсацію. Для цього слід зафіксувати факт пошкодження та звернутися зі скаргою до Держпродспоживслужби або суду.

Якщо вам без попередження надали додаткові послуги, за які ви не збиралися платити, ви маєте право відмовитися від оплати. Наприклад, майстер наніс маску на волосся або виконав легкий масаж голови без вашої згоди. Всі додаткові послуги повинні бути погоджені з клієнтом заздалегідь.

Якщо результат процедури не відповідає очікуванням або завдав шкоди, ви маєте право на:

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще
  • Безкоштовне виправлення помилок.
  • Зниження вартості послуги.
  • Відновлення початкового стану, якщо це можливо.

    Салон краси, фото: скріншот з відео

Для того щоб довести факт неякісної послуги, рекомендується робити фото до і після процедури. Це допоможе документально підтвердити, що негативний результат виник саме після надання послуги. Крім того, отримайте медичний висновок від лікаря про шкоду здоров'ю, пов'язану з відвідуванням салону краси.

Подайте заяву на ім’я адміністратора закладу з проханням компенсувати збитки або виправити недоліки. Якщо це не допоможе, зверніться зі скаргою до територіального органу захисту прав споживачів або до суду. Позивачі звільняються від сплати державного мита і судових зборів.

Нагадаємо, Українців масово штрафують за борги по комуналці: проблема - вода, газ, світло і тепло

Раніше ми розповідали про Штраф до 10 тисяч гривень за неправильне використання лічильника: хто "витрусить" останнє з гаманця

Також, Платити чи ігнорувати: як бути з рахунками за доставку газу, якщо вдома ніхто не проживає