Не встигли українці звикнути до нових платіжок за світло, як стало відомо про планування переглянути тарифи ще й на холодну воду.

Послуги з централізованого водопостачання та водовідведення можуть подорожчати на Харківщині – у селі Першотравневе та Бірки Зміївської громади. Про це повідомляє сайт міськради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

В результаті перевірки робочою групою було встановлено, що вся система водопостачання у населених пунктах потребує капітального ремонту. Технічний стан об'єктів негативно позначається на якості надання послуг. Крім того, ситуацію ускладнюють борги населення та безоблікове використання води для поливу городів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Щоб мешканці сіл і надалі могли користуватися централізованим водопостачанням, було ухвалено низку рішень. Зокрема провести ремонтні роботи, щоб зменшити технологічні втрати води, а також припинити безоблікове використання води споживачами шляхом встановлення лічильників.

Крім того, було запущено процедуру перегляду існуючих тарифів. Попередньо, вже з 1 серпня тариф на воду для споживачів може збільшитися вдвічі – з 15 до 36 гривень за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, електроенергія для водоканалів дорожчає: чи перерахують тарифи на воду для населення.

Також наш портал інформував, мешканців багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100%.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, готуйте ще більше грошей на комуналку: планується підвищення тарифів на вивіз сміття.