Новий законопроєкт, який розглядає Верховна Рада, пропонує підвищити податки на продаж нерухомості, і це може боляче вдарити по кишені багатьох українців.

Раніше, якщо ви продавали житло, яке було у вашій власності менше трьох років, вам потрібно було платити податок, але не такий високий. Тепер новий законопроєкт пропонує встановити податок у розмірі 11% від суми продажу. А якщо ви продаєте житло вдруге за рік, податок зростає до 23%.

Ціни на житло в Україні

Припустимо, ви купили квартиру два роки тому і тепер вирішили її продати, бо знайшли кращий варіант. Якщо це ваш перший продаж за рік, то доведеться сплатити 11% від вартості квартири. Якщо ж ви вже продавали якусь нерухомість цього року, готуйтеся до 23% податку!

Якщо ви володієте своїм житлом більше трьох років, то вам пощастило – податок на дохід фізичних осіб для вас не застосовується. Це означає, що ви можете спокійно продавати свою стару квартиру і не турбуватися про додаткові витрати.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

Крім податків на нерухомість, новий законопроєкт передбачає збільшення військового збору з 1,5% до 5% для фізичних осіб-підприємців. А ще, якщо ви плануєте купувати новий автомобіль, готуйтеся сплатити 15% від його вартості за першу реєстрацію.

Житло, скріншот: Youtube

Законопроєкт також передбачає збільшення військового збору з 1,5% до 5% для фізичних осіб-підприємців та обкладення торгівлі нерухомістю і автомобілями військовим збором. При купівлі нового авто або першій реєстрації ввезеного автомобіля в Україні доведеться сплатити 15% від його вартості.

Нові податкові правила суттєво вплинуть на ринок нерухомості. Власникам, які планують продаж житла, варто добре подумати та оцінити, чи не краще трохи почекати, щоб уникнути додаткових витрат. Зрештою, ваше майно має працювати на вас, а не навпаки.

Нагадаємо, Українцям готують новий податок: автівки незабаром стануть значно дорожчими

Раніше ми розповідали, що Опалення немає, а квитанції є: чи законні платіжки за тепло влітку

Також, За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші