Клієнти ПриватБанку скаржаться, що не можуть отримати власних заощаджень з валютних депозитів. Про це свідчить відгук на порталі "Мінфін".

Українець, який є постійним клієнтом "Привату", заявив, що зібрав на депозитних рахунках небагато накопичень у валюті. Коли виникла потреба зняти гроші, він зіткнувся з труднощами.

Приватбанк. Фото: скрін youtube

За словами чоловіка, він замовив 2000 доларів через мобільний додаток банку, але звернувшись до відділення, виявив, що всю суму йому зібрали старими купюрами 1996 року. Клієнт відмовився їх приймати, пояснивши, що такі долари, хоч і вважаються платіжним засобом, але приймають їх не охоче і не скрізь.

"Всі купюрами 1996 року, які брати немає сенсу. Можна скільки завгодно заливати про те, що вони є чинним платіжним засобом. Але комусь віддати такі потім буде неможливо, а обмінники або відмовляться приймати, або візьмуть за зниженим курсом", - скаржиться українець.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube

У ПриватБанку відповіли клієнту, заявивши, що у відділенні всі банкноти проходять перевірку та видаються лише платіжні купюри. При цьому долари старого зразка 1996-2013 років перебувають у обігу України та найближчим часом їх виводити не планують.

Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українці залишаються без грошей після використання терміналів ПриватБанку: в чому проблема.

Також наш портал інформував, ПриватБанк порадував власників карток: до кінця року можна не платити.

Крім того, ми писали, ПриватБанк допоможе українцям зі світлом: хороша можливість, але гроші доведеться повертати.