Борги українців тепер будуть доступні в електронному форматі. Державні виконавчі служби та приватні виконавці зможуть безперешкодно отримувати всю необхідну інформацію про переселенців, які мають заборгованість. Про це повідомляється у Telegram-каналі Міністерства соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики та Міністерство юстиції України домовилися про обмін інформацією щодо ВПО та їхньої заборгованості. Завдяки цьому державні та приватні виконавці зможуть швидко отримувати необхідні відомості про переселенців з боргами в електронному форматі, не надсилаючи письмові запити до відомств.

Колектори. Фото: скриншот з відео

"Це дозволить державним та приватним виконавцям економити час та бюджетні кошти, оскільки їм більше не потрібно буде надсилати листи із запитами до Мінсоцполітики для уточнення інформації про боржників серед ВПО", – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Мін'юст також надаватиме дані про заборгованість за аліментами. Ця інформація враховуватиметься при виплаті коштів для дітей боржників серед ВПО та тих, чиє місце перебування не встановлено.

Популярні новини зараз

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

"Мінсоцполітики зможе надсилати запити до Мін'юсту щодо боржників, отримуючи відомості про несплату аліментів. Це дозволить призначати та виплачувати державну тимчасову допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати, не мають можливості утримувати дитину чи місце їхнього проживання невідоме", – зазначили у Міністерстві соціальної політики.

Нагадаємо, Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток

Раніше ми розповідали, що Українцям дадуть гроші на оренду житла

Також, Захотів переказати гроші мамі, а банк заморозив кошти: українцям розповіли, чому блокують транзакції