З початку 2024 року в Україні дозволили зупиняти надання комунальних послуг особам, які нагромадили борги. Чи можуть боржникам відключити опалення на зиму, розповіли на facebook-сторінці КП "Харківські теплові мережі".

Українці не залишаться взимку із холодними батареями, навіть якщо накопичили великі борги за теплопостачання. Вимикати цю послугу за борги заборонено законом. Однак це не означає, що у споживачів не буде неприємностей.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Тепло не можна відключати навіть за борги, але самі борги можна стягувати – або добровільно, або примусово через суд", - кажуть комунальники.

Фінансовий директор КП "Харківські теплові мережі" Ігор Горішній заявив, що на систематичних неплатників можуть подати до суду.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Борги за комуналку. Фото: Youtube

Коли рішення буде винесено у гру вступають виконавці, які можуть заарештувати автомобіль, земельні ділянки чи інше майно боржника. Також практикується блокування банківських рахунків.

"Тоді вступають в дію і в силу виконавці, які виконують свою роботу, відповідно до їхнього законодавства. Тому абсолютно можливе і блокування рахунків, арешт майна, автомобілів, земельних ділянок", - попередив він.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підготовка до непростої зими: комунальники розповіли, як зменшити плату за тепло.

Також наш портал інформував, українцям допоможуть з оплатою "зимової" комуналки: хто може сподіватися на підтримку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, взимку на українців можуть чекати нові випробування: відключення світла ще квіточки.