Ціни на продовольчу продукцію зростатимуть, зокрема подорожчає і хліб. Про це розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівщини Людмила Гончаренко в інтерв'ю "Новини.LIVE".

В Україні очікується зростання цін на головний продукт – хліб. Насамперед такий прогноз пов'язаний із підвищенням акцизів на паливо, яке заплановано з 1 вересня. Подорожчання паливно-мастильних матеріалів відіб'ється на вартості та іншої продовольчої продукції.

Хліб у супермаркеті / фото: Знай.ua

"Основна продукція – хліб. Щоб його спекти, потрібна електроенергія чи газ. Ціни на енергоносії теж зросли, тому ціни будуть вищими на всю продовольчу продукцію", - зазначила Людмила Гончаренко.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Заступниця департаменту наголосила, що поки що немає можливості прогнозувати, наскільки відчутним буде подорожчання, адже є й інші фактори, що впливають на кінцеву ціну для споживача.

"Як і наскільки вони зростатимуть, це потрібно спостерігати, бо ціни можуть зростати, але треба дивитися і на попит", - додала чиновниця.

Щодо аномальної спеки, яка спостерігалася в Україні, то вона не є критичною для зернових культур, тож проблем з урожаєм не очікується.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борщ готуватимемо лише на свята: українців попередили про різкий стрибок цін на популярні овочі.

Також наш портал інформував, улюблена рибка стає делікатесом: чи доведеться українцям міняти звичний раціон через подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, слід робити запаси, поки продавці радують цінами: які популярні продукти можна купити чи не за копійки.