В Україні пенсіонери можуть отримувати різні надбавки та бонуси до основного розміру пенсії. Зокрема, компенсаційну доплату за вік, яка призначається Пенсійним фондом автоматично.

Як виявилося, деяким категоріям громадян можуть відмовити у призначенні такої доплати або виплачувати лише її незначну частину. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

Виплати. Фото: скрін youtube

Щомісячну доплату за вік можуть одержувати багато пенсіонерів, але за умови виконання деяких вимог. В іншому випадку бонус до пенсії не надається.

Перша умова - надбавка призначається при досягненні певного віку.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Вікові рамки:

  • з 70 років – 300 гривень;
  • з 75 років – 456 гривень;
  • з 80 років – 570 гривень.

Ці доплати не підсумовуються при досягненні нових вікових порогів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Друга умова – розмір пенсії. Пенсіонер має отримувати не більше 10 340, 35 гривень. Якщо виплата перевищує цю суму – доплата не призначається.

Якщо ж пенсіонер отримує, наприклад, 10 200 гривень, то при досягненні 80 років можна розраховувати тільки на часткову надбавку у розмірі 140 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Також наш портал інформував, стосується всіх пенсіонерів: як правильно ставити питання Пенсійному фонду, щоб отримати потрібну інформацію.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.