Коли до вас додому приходять представники газової служби, електромереж або водоканалу і заявляють, що у вас є незаконне підключення, важливо знати, що робити.

Інформацією поділився адвокат Олександр Головченко у Facebook.

Зберігайте спокій. Ваше головне завдання – не піддаватися на провокації та не вступати у скандали. Роздратовані комунальники намагатимуться зробити все якнайшвидше, а спокійна поведінка допоможе вам виграти час.

Газова плита / фото: Pixabay

Чи пускати до будинку? Краще пустити. Якщо контролери не зможуть перевірити труби всередині будинку, вони зроблять це зовні, що може спричинити великі штрафи.

Популярні новини зараз

Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Показати ще

Фіксуйте все. Робіть фото та відео всього, що відбувається. Це допоможе вам у майбутньому, якщо справа дійде до суду. Покличте сусідів – вони можуть стати вашими свідками.

Отримайте копію акта. Після складання акта попросіть копію. Якщо не дадуть – сфотографуйте. Копія стане в нагоді для консультації з юристом. Ви також можете запросити копію акта письмово, надіславши заяву рекомендованим листом.

Газова служба Фото: скрін youtube

Підписувати акт? Підпис на акті є обов'язковим, але поруч напишіть, що ви не згодні з актом і незаконно не підключалися. Обов'язково вкажіть дату.

Не підписуйте договір реструктуризації. Це означає, що ви погоджуєтесь з звинуваченнями і готові платити штраф. Підписавши договір, у суді вам доведеться пояснювати не незаконність підключення, а чому підписали договір.

Якщо вас звинувачують у незаконному підключенні, дійте грамотно, фіксуйте все та консультуйтеся з юристом. Це допоможе захистити свої права.

Нагадаємо, 10 годин вистачить, щоб помитися? В Україні вводять "тестові" графіки відключення води

Раніше ми писали про те, що від колекторів уже не сховатися: з боргами швидко знаходитимуть у будь-якій точці України

Крім того, Знай.ua повідомляв, комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути