Українцям стає все дорожче забезпечувати себе елементарними продуктами харчування. Навіть популярні крупи та макарони обійдуться дорожче. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Великі торговельні мережі перерахували ціни на деякі популярні крупи та макаронні вироби. Відчутно подорожчав рис, а також другий місяць поспіль спостерігається зростання цін на гречану крупу.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Ціни на гречку

Середня вартість кілограма гречаної крупи зросла на 60 копійок – до 28,32 гривні. Подорожчання у супермаркетах спостерігається вже другий місяць поспіль. Найдешевше крупу можна купити в мережі Auchan – 22,90 гривні за кіло, а найвищий цінник у Megamarket – 35,50 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Ціни на рис

Довгий рис у середньому подорожчав більш ніж на 1 гривню – до 55,67 гривні за кілограм. Довгий пропарений зріс у ціні з 61,68 до 65,17 гривні за кілограм. Більш як на 6 гривень збільшився у вартості круглий рис. У середньому пропонується по 73,25 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому подорожчали у супермаркетах з 29,75 до 31,36 гривні за кілограм. Найвищий цінник на продукт у мережі Auchan – 41 гривня, а найдешевше у Metro – 24,90 гривні за кілограм.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на хліб: в Україні прогнозують подорожчання головного продукту.

Також наш портал інформував, улюблена рибка стає делікатесом: чи доведеться українцям міняти звичний раціон через подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, слід робити запаси, поки продавці радують цінами: які популярні продукти можна купити чи не за копійки.