Газовики попереджають побутових споживачів про санкції за ігнорування своїх зобов'язань. Про це свідчить скарга українця на офіційній facebook-сторінці компанії "Газмережі".

Споживач звернувся зі скаргою через те, що отримав попередження від контролера про можливе застосування санкцій. Причина – недопуск до газового лічильника.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube

За словами українця, йому пригрозили, що переведуть на сплату за іншими тарифами, якщо він не забезпечить контролеру доступ до приладу обліку.

"Скажіть, будь ласка, я якого дива ваші контролери вимагають бути вдома в робочий час і погрожують перевести на сплату за іншими тарифами за те, що я не можу на даний час бути вдома. Люди мають роботу. Чи так це проблематично зрозуміти?", - Скаржиться споживач.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Скарга на контролера. Фото: скрін facebook.com/gazmerezhi

Допуск контролера до газового лічильника може здатися багатьом не обов'язковою процедурою, адже показники й так передаються щомісяця. Однак, це зовсім не так.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Контролер знімає контрольні показники, а також перевіряє лічильник на наявність пошкоджень. Якщо не пускати контролера, газовики мають повне право здійснити перерахунок на підставі граничних обсягів споживання, причому з дня останнього контрольного зняття показань лічильника у день забезпечення представникам облгазу вільного доступу до приладів обліку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники можуть "обдирати" українців: що робити, якщо платіжка раптово збільшилася.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, ми писали, як заощадити на оплаті за доставку газу: "Газмережі" поділилися порадою.