У Луцьку виникла напружена ситуація із послугами ЖЕКів. Міська влада стоїть перед вибором: або підняти тарифи на послуги, або суттєво скоротити кількість послуг, що надають, що може призвести до банкрутства ЖЕКів.

Борис Смаль, директор департаменту економічної політики Луцької міськради, пояснив, що ситуація складна. За його словами, щоби підвищити тарифи, потрібно отримати згоду більшості мешканців, що майже неможливо.

Міська влада провела багато зустрічей з жителями, пояснюючи необхідність підвищення тарифів, але згоди так і не досягли.

Працівники ЖЕКу / фото: Telegram

Тепер місто має два варіанти: або підвищити тарифи, або скоротити обсяг послуг. Це може означати, що ЖЕКи перестануть прибирати території та будинки, косити траву та обслуговувати ліфти. Без підвищення тарифів ЖЕКи не зможуть забезпечити обслуговування всіх будинків, і це призведе до того, що деякі будинки залишаться без догляду.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Ситуація посилюється дефіцитом кадрів і зростаючими цінами на все, включаючи зарплати. Якщо тарифи не піднімуться, ЖЕКи або скоротять кількість будинків, що обслуговуються, або будуть змушені закритися.

Луцькі мешканці можуть зіткнутися із серйозними змінами в обслуговуванні своїх будинків, якщо не вдасться вирішити фінансового питання.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що ЖЕКи підвищують ціни на управління будинками: коли і на скільки зростуть

Вам варто дізнатися, в деяких областях очікуються проблеми з доставкою газу: "Нафтогаз" опублікував чорний список

Читайте також: у розпал війни обленерго купує комп'ютери на мільйони гривень