Після спекотного літа енергетична система України увійшла у період стабільності, що триватиме принаймні до настання холодів. Радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко, в ефірі "Київ24", заявив, що за відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, енергосистема країни зможе підтримувати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії.

Бойко пояснив, що в Україні електросистема є погодозалежною: зменшення температури після літньої спеки призвело до зниження споживання електроенергії, що, в свою чергу, полегшує підтримання стабільності системи.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Це стало можливим завдяки збільшенню генерації електрики у системі, оскільки нижчі температури означають, що кондиціонери та інші енергоємні пристрої використовуються рідше.

Завдяки цьому, за прогнозами Юрія Бойка, у найближчі три місяці обмеження постачання електроенергії будуть мінімальними або відключення не будуть застосовуватись взагалі.

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Він наголосив, що навіть якщо в окремі дні виникатимуть обмеження, їхній характер буде незначним, і споживачі не відчують суттєвих незручностей.

Юрій Бойко, скріншот: Youtube

Проте, радник прем'єр-міністра також застеріг, що ситуація може змінитися у разі зовнішніх впливів, таких як нові пошкодження об'єктів генерації. Наразі, на його думку, Україна має всі шанси зберегти стабільність у сфері електропостачання до кінця осені.

Нагадаємо, вимкніть ці прилади з розетки, як йдете з дому: правила, які не можна забувати

Раніше ми писали про те, що "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими

Вам буде цікаво дізнатися Україна скасовує перехід на літній час: що це означає для енергетики