Мешканцям багатоквартирних будинків анонсували чергове підвищення сум у платіжках за житлово-комунальні послуги. Нові тарифи готуються запровадити у Чернігові, повідомляє "Суспільне".

Власникам квартир у Чернігові готуються підвищити тариф на обслуговування багатоквартирних будинків. Подорожчання загрожує клієнтам комунальних підприємств "Деснянське", "Новозаводське", "ЖЕК-13" та "ЖЕК-10".

Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube

Такий непопулярний крок комунальники пояснюють тим, що тарифи на квартплату не переглядалися вже кілька років – із 2021 року. За три роки значно зросли ціни на матеріали, що використовуються для підготовки житлового фонду до експлуатації у опалювальний сезон

Зазначається, що доходи від платежів споживачів витрачаються на електроенергію, паливо та інші витрати, але в житловий фонд ресурсу залишається.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Питання перегляду тарифу дуже гостро стоїть, адже якщо цього не зробити, то комунальні підприємства матимуть близько 9 мільйонів гривень боргу за світло на рік.

Питання підвищення вартості послуг з управління багатоквартирними будинками має винести на розгляд найближчим часом. Суми у платіжках можуть зрости до 40%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виставляють завищені рахунки за газ, світло та воду: що робити, щоб не платити зайве.

Також наш портал інформував, підготовка до непростої зими: комунальники розповіли, як зменшити плату за тепло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.