Жителям Запоріжжя готують підвищенням тарифів на вивезення сміття через створення нового комунального підприємства "Управління відходами". Це питання було розглянуто на засіданні постійної комісії з екології міської ради.

Міська влада вирішила створити нове комунальне підприємство, яке візьме на себе функції нинішнього приватного ТОВ Weltum. За законодавством, управління відходами повинні здійснювати саме комунальні підприємства, тому вирішили піти на цей крок.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Для запуску нового КП міська влада планує виділити 3,8 млн грн з бюджету. Ці кошти підуть на закупівлю оргтехніки, комп'ютерів та меблів для 40 працівників, а також на придбання двох автомобілів, необхідних для обслуговування абонентів та укладання нових договорів.

Однак, це лише початок витрат. Щорічно новому підприємству потрібно буде ще 10 млн грн для виплати заробітних плат працівникам. І це не враховуючи додаткові 9 млн грн щомісячної дотації з міського бюджету через низький рівень оплати послуг серед споживачів у Запоріжжі.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Ці значні витрати призведуть до підвищення тарифів на вивезення сміття на 15-20%. Таким чином, мешканці Запоріжжя будуть змушені платити більше за ті ж самі послуги. На засіданні комісії з екології міськради було зазначено, що рівень оплат після створення нового підприємства буде на рівні 65%, що змусить бюджет покривати додаткові витрати.

Нагадаємо, Вода дорожчає на 32%, каналізація – на 29%: споживачів поставили перед фактом

Раніше ми розповідали, що Комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може зрости платіжка за доставку газу

Також, Підвищення тарифів на тепло: українцям пояснили, що станеться