Високі тарифи на вантажні перевезення «Укрзалізниці» змушують клієнтів шукати альтернативи, і багато хто переходить на автомобільні перевезення. Але це призводить до руйнування доріг, на які було витрачено великі кошти з бюджету країни.

Про це заявив Главкому Володимир Щелкунов, президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати ICC Ukraine. За його словами, підвищення тарифів на залізничні перевезення лише погіршує ситуацію.

ремонт доріг

"Укрзалізниця" зараз займає монопольне становище на ринку, але є ще автомобільні перевезення. І як тільки збільшується тарифне навантаження на залізницю, ті вантажі, які спроможні, а це насамперед зерно, – переходить на автоперевезення. З одного боку – УЗ втрачає замовника, і надходжень стає менше. З іншого боку, зростає навантаження на автомагістралі. Всі ми знаємо, скільки зусиль докладено, щоб відновлювати дороги. Але якщо ми їх використовуватимемо з максимальним навантаженням, що буде з цими дорогами?", – розповів Щелкунов.

Працівники "Укрзалізниці" на коліях

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Щелкунов вважає, що такі рішення мають ухвалюватися після ретельного обговорення з бізнесом, щоб уникнути негативних наслідків для економіки:

"Будь-яке навантаження на експортні галузі – це збільшення собівартості продукції. Це ризик стати неконкурентоспроможним на міжнародних ринках. Як результат – зменшення експорту, доходів українських підприємств та податкових відрахувань... Слід зустрічатися, слухати аргументи один одного і приймати рішення з погляду державних макроекономічних показників".

А ми нагадуємо, у столиці дорожчає мапа проїзду: чим це пояснюють

Раніше стало відомо про те, що Кабміну запропонували закон про викуп вибухівки: "Дайте тариф і люди понесуть"

Також ми писали, як швидко знайти квитки на потрібний напрямок у "гарячий сезон" - секрети від Укрзалізниці