Чинна пенсійна система не здатна забезпечити більшості українців гідних виплат на заслуженому відпочинку. Що потрібно, щоб отримати шанс на більш-менш ситу старість, йдеться в матеріалі порталу OBOZ.UA.

Українці, які отримують офіційну заробітну плату у розмірі 15 000 гривень, можуть розраховувати на пенсію у 4608 гривень, але за умови наявності мінімум 35 років стажу.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Громадяни, які отримують 20 000 гривень зарплати, можуть заробити більшу пенсію - 6144 гривні. Також за умови, що є 35 років стажу.

На більш-менш ситу старість можна розраховувати тим, хто отримує заробітну плату вищу за середню - 30 000 гривень. Якщо вдалося нагромадити 35 років стажу, то розмір пенсії може сягати приблизно 9216 гривень.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що ці розрахунки є приблизними, щоб дізнатися точніший розмір пенсійної виплати, необхідно порівнювати розмір власної та середньої зарплати помісячно.

Кожен українець може дізнатися, на яку пенсію розраховувати. Для цього можна скористатися електронним сервісом на сайті Пенсійного фонду – "Пенсійний калькулятор".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги із зарплат в Україні спровокували втрату стажу для пенсіонерів: хто платитиме.

Також наш портал інформував, що стосується всіх пенсіонерів: як правильно ставити питання Пенсійному фонду, щоб отримати потрібну інформацію.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, наступного місяця пенсія може не прийти - хто з пенсіонерів ризикує залишитися з порожнім гаманцем.