На початку серпня українські супермаркети переглянули ціни на деякі популярні продукти харчування. Тепер покупцям дешевше обійдуться яйця, молоко та кисломолочний сир. Про це свідчать дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Гаманці українців відчують полегшення, оскільки великі торгові мережі переглянули ціни на важливі товари у бік зменшення.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на яйця

Середня вартість курячих яєць торгової марки "Квочка" знизилася з 41,18 до 39,35 гривні за десяток. Водночас яйця ТМ "Ясенсвіт" зменшилися в ціні в середньому на 53 копійки - до 38 гривень за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Ціни на молоко

Молоко "Простонаше 1%" у середньому подешевшало майже на 1 гривню - до 42,54 гривні за 900 мл. Молоко "Яготинське 2,6%" також стало доступнішим приблизно на гривню і в середньому продається по 40,21 гривні за 900 мл. Найнижчий цінник на даний продукт у мережі Novus – 34,99 гривні.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сир

Кисломолочний сир подешевшав із 75,65 до 74,20 гривні за порцію вагою 300 грамів. Найдешевше продукт пропонується в мережі Metro – 60,22 гривні, а найвищий цінник у Novus – 84,99 гривні.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сезон дешевих овочів триватиме ще не один місяць: експерт порадував прогнозом.

Також наш портал інформував, сало, бекон та ковбаски: ціни на м'ясні продукти різко змінилися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання ключових продуктів: як змінилися ціни на цукор, борошно та олію.