Станом на липень 2024 року в Україні було зафіксовано близько 701 тисячі судових проваджень, що стосуються стягнення боргів за житлово-комунальні послуги. З початку повномасштабної війни кількість боржників зросла на 37%.

Народний депутат України та перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко повыдомив, що борги за комунальні послуги можуть мати серйозні наслідки.

Борги, скріншот: YouTube

Якщо людина має заборгованість, це може призвести до того, що їй відмовлять у праві продати квартиру або передати її у спадок. Кучеренко підкреслив, що існує значний дисбаланс у тарифах на комунальні послуги між різними містами.

Наприклад, у Києві тариф на воду залишається на старому рівні, тоді як в інших містах, таких як Умань, ціни можуть бути значно вищими. Він також зазначив, що:

Борги за комуналку. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

”Я вам гарантую, все одно за цим обов’язком до вас рано чи пізно прийдуть. І я переконаний, що буде рано чи пізно жорсткіше законодавство в цій ситуації. Людям дозволять або погасити борги або цей борг висітиме обтяженням на квартирі”. І просто її треба буде продати, а ви не зможете через борг. Передати.

Нагадаємо, уряд готує новий удар по гаманцях українців: ціна на газ може зрости

Раніше ми писали про те, що без допомоги не залишитесь: як поновити втрачену субсидію

Вам буде цікаво дізнатися борг за ЖКП вже тягне у суд: як діяти і чи можна не платити