Деякі українські пенсіонери можуть не дорахуватися пенсії. Через порушення громадянами важливих вимог державні органи можуть урізати розмір виплат. Про це повідомляє "24 Канал".

Скорочення пенсії – досить рідкісне явище в Україні. Втім, державні органи можуть вдаватися до цієї міри, якщо пенсіонер порушив певні вимоги.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Йдеться про випадки, коли одержувач пенсії працевлаштувався і не сповістив про це Пенсійний фонд або не повідомив про звільнення з роботи. У таких випадках розмір пенсійних виплат може бути урізаний, але не більш як на 20%.

Крім того, пенсіонер зобов'язаний подавати інформацію до Пенсійного фонду про початок чи припинення підприємницької діяльності. При цьому відсутність доходу від підприємницької діяльності не звільняє пенсіонера від обов'язку повідомляти про це

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Інформувати органи ПФУ про подібні зміни пенсіонер зобов'язаний у 10-денний термін.

Урізати виплати можуть з однієї простої причини – суми виплат працюючим та непрацюючим пенсіонерам відрізняються. Наприклад, працюючий пенсіонер не має права на деякі доплати. Якщо він вчасно не повідомить про працевлаштування і продовжить незаконно отримувати такі доплати, їх доведеться повернути.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Також наш портал інформував, як отримати додаткову пенсію у десятикратному розмірі – українцям розповіли, хто має право на щедру допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Була б більше, якби не робота": українцям відповіли, чому за великого стажу маленька пенсія.