Українці мають змогу отримувати компенсацію за комунальні послуги. В опалювальний сезон надається 900 гривень за місяць.

Хто і на яких умовах може оформити виплати, розповіла директор департаменту соціальної політики Кропивницького Юлія Вовк у коментарі "Суспільному".

Гроші. Фото: скрін youtube

Починаючи з березня 2022 року, в Україні діє урядова Програма "Прихисток". Вона передбачає надання грошової компенсації за оплату комуналки громадянам, які безкоштовно дали притулок внутрішньо переміщеним особам.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Щоб кошти нарахували вчасно, потрібно звернутися до Центру надання адмінпослуг відразу після того, як поселили у себе переселенців. Сума компенсації у літній період – майже 15 гривень на день. Разом за місяць – 450 гривень за одного ВПО.

Юлія Вовк прогнозує, що у опалювальний сезон сума компенсаційної виплати буде вдвічі більшою – 900 гривень.

ЦНАП - фото з Фейсбук

При цьому чиновник зазначила, що спостерігається якась затримка із виплатами, оскільки кошти надходять не з державного бюджету, а від Червоного Хреста.

"Ці гроші виплачують не з державного бюджету, а виплачує товариство Червоного Хреста. І коли вони взмозі – гроші надходять", - зазначила Юлія Вовк.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Також наш портал інформував, боржникам виплатять допомогу, щоби розрахуватися за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії в серпні: як призначатимуть і кому потрібно подати нову заяву.