Понад 80 тисяч гривень готові заплатити колекціонери за стару залізну гривню. Як виглядає монета і в чому її особливість показали на спеціалізованому ресурсі violity.

На онлайн-аукціонах регулярно з'являються рідкісні українські монети, які продаються за непогані суми. За деякі різновиди можуть заплатити кілька тисяч гривень, а за особливо рідкісні екземпляри – десятки тисяч гривень.

Продаж монет. Фото: скрін youtube

Так, на аукціон виставили монету номіналом 1 гривня 1992 року випуску. Лот має дещо зношений вигляд, але це не завадило продавцеві виставити цінник у 83 тисячі гривень.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Зазначається, що це рідкісний різновид 2АГг, виготовлений із міді. Також монета має брак виробництва – поворот реверсу до аверсу 180 градусів.

Цінна монета. Фото: violity

Які ще монети можна дорого продати

Монета номіналом 1 гривня 1992 різновиду 1.1ААг має гладкий гурт без написів і є дуже дорогою.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

За словами фахівців, вартість такої монети коливається від 12 до 30 тисяч гривень, але траплялися випадки, коли колекціонери віддавали майже 40 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, на яких монетах можна непогано заробити: реально знайти навіть будинки в скарбничці.

Також наш портал інформував, що нову монету номіналом 5 гривень можна продати за тисячі: чому на неї полюють колекціонери.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відкрийте гаманець та побачите там десятки тисяч гривень: що ховається за купюрами номіналом 1 та 500 грн.