Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Так, у Пенсійному фонді України надали роз'яснення щодо призначення субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу для пенсіонерів.

Питання стосувалося ситуації, коли людина вийшла на пенсію у жовтні 2023 року, а до цього не працювала і не мала доходів.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook//ПФУ

За загальним правилом, субсидія не призначається, якщо в осіб відсутні доходи або їх середньомісячний сукупний дохід менший за мінімальну зарплату. Проте для пенсіонерів передбачено виняток.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

ПФУ пояснює: "Якщо звернення за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива надійшло в липні 2024 року від пенсіонера, в якого відсутні доходи за І-ІІІ квартали 2023 року, а пенсія призначена з жовтня 2023 року, - житлову субсидію може бути призначено".

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Також варто розповісти, що багато українців, які отримують пенсію з інвалідності, цікавляться, чи зміняться розміри їх виплат у серпні 2024 року. Відповідь це питання залежить від кількох чинників.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Станом на даний момент офіційної інформації про зміну розмірів пенсій щодо інвалідності у серпні 2024 року немає. Рішення про індексацію пенсій приймається урядом з урахуванням багатьох чинників, зокрема економічної ситуації в країні та рівня інфляції.

Нагадаємо, борги із зарплат в Україні спровокували втрату стажу для пенсіонерів: хто платитиме.

Раніше повідомлялося, українці можуть втратити свою пенсію в серпні: кого торкнеться.

Також, пенсії з інвалідності у серпні: чи зміниться мінімальний розмір виплат.