Пенсії деяких українців значно змінилися за рахунок індексації, проте не всім пенсіонерам пощастило однаково. Хто отримав найвищі надбавки, йдеться у матеріалі "24 Канала".

Середня пенсія в Україні зросла із 5300 до 5700 гривень з початку року. Водночас середній розмір пенсійних виплат суддів збільшився на 4037 гривень з початку року - до 103 874 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Судді – єдина категорія громадян, які на заслуженому відпочинку можуть отримувати такі значні виплати. Для простих українців такі суми є недосяжними, оскільки для них пенсія обмежена на рівні 10 прожиткових мінімумів. На сьогодні це 23 610 гривень.

Так, у той час, як у судді з 35-річним стажем коефіцієнт заміщення становить цілих 80%, у звичайного українця цей показник у рази нижчий – 30%.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що розмір середньої пенсії в українців залежить від регіону. Наприклад, вищі виплати на заслуженому відпочинку отримують мешканці столиці - в середньому 7848 гривень. Водночас у Тернопільській області середній розмір виплат складає лише 4399 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що стосується всіх пенсіонерів: як правильно ставити питання Пенсійному фонду, щоб отримати потрібну інформацію.

Також наш портал інформував, разом із пенсією "капне" кругленька сума: виплатять одноразову грошову допомогу до кінця літа.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, наступного місяця пенсія може не прийти - хто з пенсіонерів ризикує залишитися з порожнім гаманцем.