З 1 серпня 2024 року українці з тимчасовим захистом, які переїхали до Чехії, отримають підвищену фінансову допомогу на покриття витрат на житло. Це рішення прийнято у зв'язку з важливими змінами в умовах безкоштовного проживання.

На даний момент біженці з тимчасовим захистом мають можливість безкоштовно перебувати в гуртожитках і готелях протягом 150 днів. Але з вересня 2024 року цей термін скоротиться до 90 днів. Тобто після трьох місяців безкоштовного проживання українці будуть змушені самостійно шукати та оплачувати житло.

Біженці у Норвегії. Фото: РБК

У зв'язку зі скороченням терміну безкоштовного перебування, уряд Чехії вирішив збільшити грошову допомогу для українців. Це підвищення допомоги надасть можливість покривати частину витрат на оренду кімнат чи квартир.

Таким чином, біженці зможуть отримати фінансову підтримку, яка допоможе зменшити навантаження на їхній бюджет під час переходу до самостійного проживання.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Людина, яка тримає гроші в руці

Ці зміни спрямовані на полегшення адаптації українців до нових умов життя та забезпечення їхніх базових потреб на період, коли термін безкоштовного проживання буде обмежений. Це також є частиною ширшої стратегії Чехії щодо підтримки біженців у період їхньої інтеграції та адаптації.

Раніше ми писали про те, що знову в шелтер або назад додому: українців у Польщі масово позбавляють даху над головою

Крім того, Знай.ua повідомляв, лише встигай підставляти кишені: українцям пропонують солідні гроші від благодійних організацій - куди звертатися

Вам буде цікаво дізнатися українці можуть розраховувати на фінансову допомогу: що потрібно знати