Тарифи на вивезення побутових відходів можуть підняти приблизно на 15-20% у Запоріжжі через створення нового комунального підприємства. Про це повідомляє Запорізький центр розслідувань.

Посадовці запропонували створити у Запоріжжі окреме комунальне підприємство, яке називатиметься "Управління відходами". Комісія пропонує депутатам виділити на створення підприємства 3,8 мільйона гривень.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Зазначається, що кошти планують витратити на закупівлю оргтехніки, комп'ютерів та меблів, а також на два автомобілі, необхідні для об'їзду абонентів та укладання нових договорів. Втім, на суму не закладено додаткових витрат на створення КП.

Ця ноша може лягти на плечі споживачів, попередньо створення нового КП з окремим адміністративним апаратом збільшить тариф десь на 15-20%. При цьому чинний тариф на вивезення побутових відходів становить 39,69 гривні з особи для багатоквартирних будинків та 44,33 гривні з приватного сектору.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Прогнозується, що нове комунальне підприємство почне працювати з осені 2025 року. Проте відповідне рішення ще мають підтримати депутати на сесії, що відбудеться у серпні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, взимку чекати на збільшені платіжки? Частині українців перерахували тарифи на тепло.

Також наш портал інформував, прийде перевірка та дізнається все: українців попередили через лічильники води – свідчення не давали довго.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.