Українці, які пропрацювали більшу частину життя та накопичили великий страховий стаж, можуть розраховувати на надбавки до пенсії. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду України.

Українське законодавство передбачає надбавки для громадян, які накопичили понад 35 років стажу (для чоловіків) й понад 30 років (для жінок) та отримують пенсію за віком.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За кожний додатковий рік стажу можна отримувати надбавку не більше ніж 1% від мінімального розміру пенсії за віком, яку встановлюють виходячи з прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У 2024 році це лише 23,61 гривні.

"За кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам, пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 Закону, але не більш як на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком", - нагадали у ПФУ.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо жінка офіційно пропрацювала 35 років, то виходить, вона має 5 років "надстажу". Максимальний розмір надбавки до пенсії у такому разі становитиме 118,05 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, питання постало комом у горлі: що робити українцям, яким не вистачає стажу для "заслуженого відпочинку".

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.