Українцям доведеться викласти значно більше грошей за популярну зелень, а також часник. Як змінилися цінники у серпні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Великі торговельні мережі перерахували ціни на продукти харчування. У серпні, серед іншого, відчутно подорожчала деяка зелень, а також часник. Зелена цибуля та кріп встановили нові цінові рекорди.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на зелень

Зелена цибуля в середньому продається по 57,10 гривні за 100-грамовий пучок. Примітно, що торік середній цінник на зелень становив 41,92 гривні, тобто подорожчання становило одразу близько 15 гривень.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Приблизно на 6 гривень збільшилась середня вартість 100-грамового пучка кропу – до 49,35 гривні. За даними моніторингу, це рекордний цінник на цей товар.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Ціни на часник

Ціни на часник поки що не встановлюють рекорди, але назвати їх доступними теж не можна. У супермаркетах середня вартість кілограма часнику зросла з 156,68 до 165,80 гривні за кілограм. Водночас подешевшав молодий часник, середній цінник просів приблизно на 9 гривень – до 173,50 гривні за кілограм.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники вже зовсім інші: скільки заплатимо за помідори, цибулю та моркву у серпні.

Також наш портал інформував, улюблена рибка стає делікатесом: чи доведеться українцям міняти звичний раціон через подорожчання.

Крім того, ми писали, ціни на хліб: в Україні прогнозують подорожчання головного продукту.